PianoPro Programma Ervaringen & Review: Is Steven echt een Pro?!


Benieuw naar het PianoPro Programma van Steven Pruis? Dat is zeer aannemelijk als je op deze pagina bent beland. Misschien twijfel je nog of deze online piano cursus wel iets voor jou is. Is het bijvoorbeeld wel een goede cursus, en je geld wel waard?

Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar wat extra informatie, voordat je eindelijk gaat beginnen met jouw persoonlijke piano speel avontuur. Hoe dan ook, op deze pagina ga ik je van alles vertellen over dit programma.

Ik ben een aantal maanden terug namelijk zelf ook begonnen met dit programma, en kan je er dus er genoeg over vertellen. Mijn persoonlijke PianoPro ervaringen, review en mening  kun je hieronder lezen!

Wat is het PianoPro Programma?

Voordat ik je mijn PianoPro Programma ervaringen met je ga delen, wil ik je eerst vertellen wat het nou precies is.

Het PianoPro Programma is een volledig online programma om online piano te leren spelen. Het bestaat uit 30 lessen in e-book vorm + bijbehorende video's, meer dan 10 bonuslessen met tips & trucs.

Daarnaast zijn er meer dan 70 "naspeel" video's en kun je altijd via de mail contact zoeken met een online pianoleraar.

Na de cursus deze cursus bent je als het goed is instaat je eigen lievelingsnummers te spelen.

Met ruim 20.000+ cursisten en met meer dan een miljoen keer bekeken instructie video's, is dit veruit de meest populaire cursus om online piano te leren spelen.

Wie zit er achter het PianoPro Programma?

Wat natuurlijk ook wel goed is om te weten is wie de maker is van een programma zoals dit. 

De maker van het PianoPro Programma is niemand minder dan Steven Pruis uit Veenendaal. Steven is  eigenaar en oprichter van de website Pianopro.nl. Deze website is sinds 2007 online en is inmiddels de grootste pianoles sites van Nederland en België. 

Steven speelt al fanatiek piano sinds hij tien jaar oud was. Het is zijn missie om pianospelen voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk te maken. Er is volgens hem namelijk niets mooier dan achter de piano te gaan zitten, en alles te kunnen spelen wat je maar wilt. 

Steven Pruis betrouwbaar of niet?

Al vrij snel maakte hij zijn eerste online piano cursussen. Zijn laatste upgrade in 2017 resulteerde in het huidige PianoPro Programma

Met het maken van dit programma is rekening gehouden met de vragen en opmerkingen van meer dan 20.000 cursisten. Hierdoor moet het makkelijker dan ooit worden om jouw lievelingsnummers op de piano te kunnen leren spelen.

Voor wie is het PianoPro Programma bedoeld?

Dit programma is geschikt voor iedereen die piano wil leren spelen, ongeacht leeftijd.

Onder de cursisten zitten complete gezinnen die samen piano leren spelen, maar ook ouderen mensen die toe zijn aan een nieuw avontuur. Doordat je de instructie video's makkelijk kunt bekijken op je bijvoorbeeld je laptop, tablet over smartphone, kun je overal tijd vrij maken voor pianoles.

De pianolessen en oefeningen kun je ook uitvoeren als je alleen maar een keyboard hebt., zoals deze maar minimaal 60 toetsen heeft.

PianoPro Masterclass 

Waar de meeste online trainingen ophouden, gaat Steven verder. Hij helpt namelijk niet alleen beginners...

Met zijn PianoPro Masterclass helpt hij sinds een tijdje ook gevorderde piano spelers om een hoger niveau van spelen te bereiken. Kun jij al redelijk piano spelen maar wil je graag nog een stuk beter worden?

Kijk op deze pagina voor meer informatie over de Piano Masterclass

 

Wat gebeurd er na betaling?

Voordat ik aan mijn review ga beginnen, zal ik je eerst nog even vertellen wat er gebeurd nadat je hebt betaald.

Omdat het gaat om een online cursus, krijg je direct na betaling een e-mail met alle gegevens die je nodig bent om in te loggen op onlinepianoleraar.nl

Dit is namelijk het online ledengedeelte van het PianoPro Programma. Je zult hier al het cursusmateriaal en de video's vinden. 

Je kunt dus eigenlijk binnen een paar minuten na betaling met het programma beginnen!

Mijn eerlijke PianoPro Programma ervaringen, review en mening

Goed, ik zal je nu vertellen wat mijn ervaringen zijn. Enkele maanden geleden bent ik namelijk zelf met dit programma aan de slag gegaan, en dus kan ik je er alles over vertellen. 

Laat ik beginnen bij de inhoud en vormgeving.

Inhoud & vormgeving

Wanneer je voor het eerst inlogt in het leden gedeelte, kunt je gelijk zien dat er veel tijd en aandacht aan het samenstellen van de pagina's is besteed. 

De vormgeving ziet er overzichtelijk en duidelijk uit. Er wordt mooi met kleur contrasten gewerkt, zodat je de cursus ook goed kunt doen als je alleen een tablet of smartphone wilt gebruiken. 

Alle video's zijn van goede kwaliteit en je kunt zien dat dit niet zomaar een online training is die in een paar dagen is opgezet. Nee, je kunt echt zien dat er jarenlang aan gewerkt is, en dat er goed geluisterd is naar de cursisten door de jaren heen.

Het sterke van dit programma vind ik ook dat je de E-books kan downloaden en uitprinten. Zo kun je een video kijken én de theorie erbij houden.

Hierboven zie je een voorbeeld les uit het programma. 

Wat zat er nu allemaal in het Programma?

Ik heb destijds gekozen voor de eenmalige betaling optie (meer info over de prijs verderop in dit artikel), hierdoor kreeg ik ook na 5 werkdagen een metronoom thuisgestuurd. 

Als je besluit om aan de slag te gaan met dit programma krijg je dus toegang tot het volgende:

 • Levenslang toegang tot de lessen;
 • Alle instructievideo's;
 • E-books die bij de video's horen;
 • Onbeperkt e-mailen naar steven voor vragen;
 • Piano Akkoorden training;
 • Piano Bladmuziek training.
PianoPro programma inhoud en ervaringen

Wat kun je leren in het PianoPro Programma?

In dit programma krijg je dus te maken met het volgende: 

 • Essentiële piano basisvaardigheden;
 • Wat de grootste valkuilen van beginners zijn;
 • De 14 meest voorkomende akkoorden en 3 manieren om deze aan te slaan;
 • Uitleg over hoe bladmuziek nou eigenlijk werkt;
 • Vaardigheden om een band of zanger(es) te begeleiden met de piano;
 • Oefeningen in patronen herkennen en improvisatie vermogen;
 • Meest gemaakt fouten met het voetpedaal van de piano.

Zoals je zit is dat nogal wat. Laat me je ook nog even vertellen of ik dit me allemaal gelukt is.

Mijn Resultaten 

Sinds dat ik in bepaalde tv-series ( Westworld, dit nummer) enorm mooie piano muziek hoorde wist ik het zeker: dit wilde ik ook kunnen spelen! 

In ben sinds die tijd eigenlijk niet meer weg te slaan bij m'n piano. We zijn inmiddels een tijdje verder en ik kan zeggen dat ik met de hulp van het PianoPro Programma, de meeste nummers al redelijk kan spelen!

Het programma is makkelijk te volgen, maar tegelijkertijd uitdagend als je een complete beginner bent. 

Wat vinden anderen?

Zoals je in deze review wel hebt kunnen lezen, ben ik erg tevreden over het PianoPro Programma. Echter bent ik niet de enige. 

Hieronder hebt ik wat ervaringen van andere cursisten op een rijtje gezet. 

Donald wilde eigenlijk al 40 jaar piano spelen: 

De bijzonder duidelijke lessen die ik elke week krijg hebben bijgedragen tot, ik mag wel zeggen, een resultaat welke ik niet verwacht had. Ik ben nu 50 en stilletjes koesterde ik al een jaar of 40 een piano of iets in die richting. Mijn liefde voor muziek wordt nu eindelijk nuttig gemaakt. Hiervoor mijn hartelijke dank! Groetjes, Donald.”


Debora speelt nu piano in de kleuterklas:

Toen ik je PianoPro zag, bood mij dat een nieuwe impuls om nu echt eens goed te leren spelen. Op dit moment is het erg druk met de laatste afrondingen van de opleiding maar zo af en toe ga ik even oefenen en dat is gewoon een ontspanning. De lessen zijn duidelijk opgebouwd en prettig leesbaar. De filmpjes zijn een fijne en goede ondersteuning. Kortom ik ben erg enthousiast. In de zomervakantie wil ik druk gaan oefenen zodat ik volgend jaar onze kleuters kan verrassen.”


Ook zeer positieve ervaringen dus!

PianoPro Programma prijs

De prijs voor het PianoPro Programma is eenmalig 149,- euro, of 12 termijnen van 15,95,- euro.

Bij de eenmalige betaling ben je in totaal dus ongeveer 40,- euro goedkoper uit.Dit heeft volgens mij voor het overgrote deel te maken met de transactiekosten bij een maandelijkse betaling gemoeid gaan.

Desalniettemin vind ik dat een goede prijs als je kijkt wat je er allemaal voor terug krijgt. Het gratis metronoom, dat je binnen een week na bestelling thuis gestuurd krijgt, is een mooie bonus (let op: alleen bij de Eenmalige betaling).

De gratis Metronoom bij eenmalige betaling (nieuwe versie)

30 dagen niet tevreden geld terug garantie

Dankzij de niet tevreden geld terug garantie loop je geen enkel risico bij aankoop van de programma. Ben je niet tevreden met het cursusmateriaal of de video's? Dan kun je gewoon je geld terug vragen. 

Daar gaat Steven zeker niet moeilijk over doen!

PianoPro Programma kopen (+Kortingslink!)

Hopelijk ben jij na het lezen van mijn PianoPro ervaringen net zo enthousiast over dit programma, en kun je niet wachten om het te proberen. 

Je zult er vrij snel achter komen dat effectief piano leren spelen minder moeilijk is dan op dit moment waarschijnlijk denkt. 

Deze uitgebreide online piano cursus is je geld meer dan waard, en geeft je alles om zo snel mogelijk goed piano te kunnen spelen. Door de niet tevreden geld terug garantie loop je ook geen risico op een miskoop. 

Via onderstaande link ga je direct naar de speciale kortingspagina.

pianopro programma review en ervaringen

Het PianoPro Programma uitproberen? Dat doe je vandaag via onderstaande kortingslink!

>