Online Piano Noten Leren: Spelletjes, Apps of toch een Cursus?


Wanneer jij op deze pagina bent aankomen wil jij vast online piano noten lerenMisschien ben je wel gaan zoeken via Google naar manieren hoe je dit zelf kunt gaan doen. 

Het kan ook zijn dat je toevallig op deze pagina bent terecht gekomen en gewoon nieuwsgierig bent hoe je nou het beste die noten voor de piano kunt gaan leren. 

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik met je doornemen hoe en waar de meeste mensen tegenwoordig aanpakken. Er is de afgelopen jaren namelijk nogal wat veranderd met de opkomst van online piano cursussen. 

Wil jij effectief noten leren lezen? Lees dan sowieso even verder!

Online piano noten leren is goed te doen

Voordat dat je gaat beginnen met de piano in de praktijk, is het handig om wat theorie door te namen. Ik heb dat zelf gedaan met een specifiek programma, waar ik je later op deze pagina wat meer over zal vertellen. 

Ik wil je eerst even vertellen over de mogelijkheden die er zijn om online piano noten te leren. Dit kan namelijk op verschillende manieren. 

De vraag is alleen: welke van deze manieren is nu "goed" en welke niet. Ik zal je dit vertellen aan de hand van mijn persoonlijke bevindingen en ervaringen. 

Muziek noten namen leren

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je nog helemaal niets weet over muzieknoten en dat je zodoende graag online piano noten wilt leren. Voor de duidelijkheid: voor de piano worden normale muzieknoten gebruikt.

Een muzieknoot bestaat uit: Een vlag, een stok en een kop. De kop heeft de vorm van een ovaal. Noten lezen is dus eigenlijk een kwestie van kijken naar deze drie eigenschappen van het een figuurtje. Hieronder zie je de verschillende noten afgebeeld:

muzieknoten namen leren voor piano

De noot staat ook op een aantal lijntjes. Dit wordt ook wel de notenbalk genoemd. De plaats van de noot op de notenbalk bepaald de toonhoogte van een klank.

online piano noten leren

Waar kun je beste alle noten leren?

Nou, ik heb zelf een aantal maanden geleden de noten vrij snel geleerd aan de hand van deze gratis online lessen

Je krijgt dan zo nu en dan een mailtje met een nieuw les.

Het grote voordeel van het volgen van deze lessen is dat je ook direct met korting kunt beginnen aan het leren piano spelen. 

Klik hier om je in te schrijven voor de gratis proeflessen

Piano noten en de toetsen

Hoe zit dat eigenlijk met de piano toetsen ten opzichte van de noten? Ook dat zal ik je nog even in het kort uitleggen.

Elke pianotoets heeft z'n eigen "noten letter". De noten zijn gebaseerd op de eerste zeven letters van het alfabet. 

notennamen op piano


Noten leren lezen piano spelletjes

Een andere goede manier om iets te leren is met spelletjes. Vooral voor het leren van piano aan kinderen kan dit een mooi middel zijn.

Toch zijn er ook genoeg volwassenen die ook niet vies zijn van een spelletje hier en daar. Zeg nou zelf, spelenderwijs iets leren waar je de rest van je leven iets aan gaat hebben, is altijd goed.

Hieronder staan een paar piano leren spelletjes die ik online voor je heb opgezocht:

  1. Piano spelletje op de website poki: https://poki.nl/piano
  2. Een mooi spelletje op de spelletjes.nl: http://www.spelletjes.nl/spel/piano-tiles

Verder heb ik niet echt goede piano spelletjes om noten te leren lezen kunnen vinden. De conclusie is dan misschien ook dat je dit vooral even voor de fun moet willen doen, niet om het "echt" te leren. 

De spelletjes zijn naar mijn mening namelijk niet echt van goede kwaliteit. 

Noten leren lezen piano app

Nu vraag je je misschien af of er ook speciale noten leren lezen piano app's bestaan.

Nou, ik heb even voor je gekeken, en kan je bij deze vertellen dat dit niet echt een goed manier is om noten voor de piano te leren. 

Je kunt het een beetje vergelijken met een spelletje. Er is tot nu toe geen enkele (serieuze) app zonder reclame waarmee je echt goed piano kunt leren spelen. 

Probeer en oordeel zelf. De app kun je downloaden in de Playstore van Google. Je kunt de app hier ook online bekijken

Ik raad je dan ook aan, als je online piano wilt leren spelen, een videotraining te volgen bij een online piano leraar.

Tip: Populaire online piano/keyboard cursus...

Op deze pagina heb je van alles kunnen lezen over het online leren van piano noten

Nu kan het zijn dat je nog wel wat hulp kunt gebruiken met het beter worden in het spelen van piano of keyboard! 

Daarom wil ik het nog even met je hebben over het Pianoles van Rene Programma, een complete videotraining - inclusief forum - die jouw simpel en effectief, stap-voor-stap piano zal leren spelen.

Via onderstaande knop ga je direct naar de speciale informatiepagina, waar je alles kunt lezen over deze cursus. Succes met oefenen!

2020-mei-pianolesvanrene-programma--450x438-2
>